Kurs: Postępowanie ws. naruszenia RODO i zgłaszanie incydentów

Tm/ 22 lutego, 2021/ Kursy, Uncategorized/ 0 comments

Zapraszamy na certyfikowany kurs online pt. „Postępowanie ws. naruszenia RODO i zgłaszanie incydentów”. Zajęcia odbywają się online (MS Teams) i są prowadzone przez specjalistę RODO i prawa nowych technologii – radcę prawnego Karola Kozieła. Kurs jest certyfikowany, co pozwala wzbogacić swoje CV oraz nabyć praktyczne umiejętności w zakresie postępowania RODO.

Kiedy odbędzie się kurs?
Środa – 10.03.2021 w godz. 18-21.

O czym będzie mowa?
Od rozpoczęcia stosowania RODO minęły już ponad 2 lata, przez ten czas udało się wypracować pewne dobre praktyki zgłaszania incydentów dotyczących naruszenia danych osobowych. W toku szkolenia omówiona zostanie nie tylko procedura identyfikacji i zarządzania incydentami,  ale również wskazane zostaną praktyczne przykłady, które pomogą w identyfikacji zdarzenia jako incydentu i umożliwią jego sprawne zgłoszenie.

  1. Naruszenie zasad ochrony danych osobowych, a incydent podlegający zgłoszeniu.
  2. Praktyczne metody identyfikacji incydentów pod kątem weryfikacji obowiązku zgłoszenia do UODO.
  3. Kiedy można nie zgłaszać incydentu ochrony danych osobowych?
  4. Niezbędne elementy zgłoszenia incydentu.
  5. Środki podejmowane w celu zaradzenia naruszeniu ochrony danych osobowych.
  6. Zawiadamianie osoby, której dane dotyczą, o naruszeniu ochrony danych osobowych
  7. Możliwe konsekwencje prawne incydentu lub braku jego zgłoszenia.

Szkolenie uwzględnia analizę decyzji Prezesa UODO oraz wytyczne EROD w sprawie przykładów dotyczących zgłaszania naruszeń ochrony danych.

Jaki jest koszt udziału?
Koszt wzięcia udziału w warsztatach to 139 zł.

Jak wziąć udział w warsztatach?
Napisz e-mail na adres: kontakt@think-make.pl w którym podasz swoje: imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu kontaktowego oraz informację, że jesteś zainteresowana(y) wzięciem udziału w warsztatach. Jeśli potrzebujesz fakturę, również o tym koniecznie napisz. Możesz skorzystać również z poniższego formularza.

  •  

Na zgłoszenia czekamy do środy 3 marca 2021 do końca dnia – lub do wyczerpania miejsc. Liczba miejsc jest ograniczona.

Jak to działa?
1. Zgłaszasz swój udział; 2. Otrzymujesz dane do zapłaty i uiszczasz ją we wskazanym terminie; 3. W środę (10.03) do godz. 15 dostajesz na wskazany adres e-mail link webinaru; 4. Tego samego dnia o godz. 18:00 spotykamy się na warsztatach i do godz. 21 prowadzimy intensywne prace i dyskusje nad przedmiotowym tematem.

Osoba prowadząca:
KAROL KOZIEŁ
– Radca prawny. Wykładowca Wyższej Szkoły Bankowej w Warszawie i Wyższej Szkoły Handlowej w Radomiu. Autor publikacji naukowych i popularnonaukowych z zakresu ochrony danych osobowych w tym „Komentarza do Ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych”. Partner merytoryczny w toku prac nad kodeksem dobrych praktyk administratorów danych w branży rekrutacyjnej oraz ekspert programu LEX Ochrona Danych Osobowych.

Absolwent prawa na Wydziale Prawa i Administracji UJ, wiedzę pogłębiał podczas studiów podyplomowych Prawo Nowoczesnych Technologii (PAN) (2013) oraz Nowoczesne Usługi Biznesowe (UTH w Radomiu) (2014). Audytor wewnętrzny ISO 27001:2014 (bezpieczeństwo informacji). Ukończył programy zagraniczne Summer Law School on Intellectual Property Law (2013) oraz Summer Law School on Business Law (2014) organizowane przez University of Minho w Bradze (Portugalia).

Praktyk ochrony danych osobowych z 10 letnim doświadczeniem w korporacjach oraz kancelariach prawnych.

Czy dostanę certyfikat?
Każdy uczestnik otrzyma certyfikat na wskazany przez siebie adres e-mail. Można również zgłosić chęć otrzymania certyfikatu w wersji papierowej.

Gdzie odbędą się warsztaty i jaką będą miały formę?
Warsztaty będą webinarem (seminarium prowadzone za pomocą technologii webcast) i będą miały interaktywną formę (będziemy się widzieli i słyszeli).

Warsztaty będą prowadzone online, co znaczy, że każdy słuchacz będzie miał kontakt z prowadzącym.

Share this Post

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*